Menu Close

Vermogen van je vennootschap veilig laten renderen met tak 26

Op zoek naar een manier om het vermogen binnen jouw vennootschap op een veilige manier te laten renderen? Dan is een tak 26 beleggingsverzekering dé oplossing voor jou. Je laat je kapitaal aangroeien zonder risico’s.

Waarom de reserves van je vennootschap aan het werk zetten?

We zien nog te vaak ondernemers die gelden in hun vennootschap opsparen zonder deze aan het werk te zetten. De spaarformules die banken aanbieden hebben zeer lage rentes waardoor je aan koopkracht verliest. Jouw opgebouwd vermogen wordt dus ieder jaar minder waard.

Bij een inflatie van 2% zal je over 5 jaar ongeveer 10% aan koopkracht verliezen. Zo zal de waarde van € 100.000 over 5 jaar nog maar zo’n € 90.573 zijn.

Wat is een tak 26 beleggingsverzekering?

Een tak 26 is een eenvoudige beleggingsverzekering waarbij er geen risico is op kapitaalverlies en je een gegarandeerd jaarlijks rendement krijgt. Er is geen premietaks verschuldigd. Op het rendement betaal je vennootschapsbelasting. De ingehouden roerende voorheffing bij een opname kan je in mindering brengen op de te betalen vennootschapsbelasting.

Een voorbeeld uit de praktijk

Momenteel biedt er een verzekeraar een brutorendement van 3,05% gedurende 3 jaar. Dat is dus een ideale oplossing voor korte termijn. Deze oplossing is beschikbaar vanaf € 15.000.

Een netto belegd bedrag van € 25.000 heeft een bruto eindwaarde van € 27.357,98. Op het rendement betaal je vennootschapsbelasting. Bij opname zal je roerende voorheffing moeten betalen die verrekend wordt met de vennootschapsbelasting.

Tip: een tak 26 beleggingsverzekering is ideaal om een liquidatiereserve te laten renderen die pas later wordt uitgekeerd.

Benieuwd wat deze oplossing voor jouw situatie kan betekenen? Of zoek je een manier om te beleggen met je vennootschap? Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak, wij helpen je graag.