Menu Close

Beleggen met vennootschap

Ben je op zoek naar een manier om te beleggen met je vennootschap? Het Luxemburgs kapitalisatiecontract is hiervoor de ideale oplossing.

Waarom beleggen met vennootschap?

We zien vaak dat er behoorlijke reserves in een vennootschap worden opgebouwd. Helaas staan deze vaak te verdampen op een zichtrekening of spaarrekening waarop je amper rendement krijgt. Wanneer er rekening wordt gehouden met inflatie betekent dit een verlies aan koopkracht.

Luxemburgs kapitalisatiecontract

Het Luxemburgs kapitalisatiecontract, ook bekend als Tak 6 of Branche 6, laat toe om de reserves van je vennootschap te beleggen op een zeer gediversifieerde manier. Dit kan gaan van een combinatie van beleggingsfondsen aangevuld met trackers tot discretionair beheer van jouw beleggingsportefeuille. Er kan dus steeds een oplossing op maat uitgewerkt worden.

Een bank zal vaak een DBI-fonds naar voren schuiven als je met je vennootschap wilt gaan beleggen. In tegenstelling tot het Luxemburgs kapitalisatiecontract is er geen brede spreiding mogelijk, met een DBI-fonds ben je steeds volledig belegd in aandelen. Je zal dus tegen behoorlijke schommelingen van jouw portefeuille moeten kunnen.

Fiscaliteit

Een tak 6 product is op vlak van fiscaliteit een eenvoudig product. Er zijn geen premietaksen of andere taksen verschuldigd. Ook kan het eventuele verlaagd tarief vennootschapsbelasting behouden blijven. De meerwaarden van de belegging zijn belastbaar in de vennootschapsbelasting, de minwaarden zijn op hun beurt aftrekbaar.

Ideale combinatie met een liquidatiereserve

Een liquidatiereserve is een veel gebruikte techniek om gelden op een fiscaal voordelige manier uit een vennootschap te halen. Een nadeel van deze techniek is dat de gelden minstens 5 jaar in de vennootschap dienen te blijven. Via een Luxemburgs kapitalisatiecontract kan je het gereserveerde kapitaal tijdens deze periode beleggen. Zo laat je het vermogen van jouw vennootschap optimaal renderen.

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor de reserves van jouw vennootschap. Contacteer ons vrijblijvend, wij helpen je graag.