Menu Close

Beleggen

Of het nu gaat om een algemene groei van je vermogen of het plannen van je nalatenschap, een beleggingsverzekering is hiervoor het ideale instrument. Door de verschillende mogelijkheden kan er voor iedereen een oplossing uitgewerkt worden waarbij hij of zij zich goed voelt. Er zijn zelfs beleggingen waarbij je een belastingvermindering krijgt, zoals het pensioensparen en het langetermijnsparen.

Zoek je een manier om met je vennootschap te beleggen? Hier kan je meer informatie over onze oplossing voor vennootschappen vinden.

Begunstiging

Bij een levensverzekering kan je zelf kiezen wat er met jouw geld moet gebeuren als je komt te overlijden. Een belegging bij de bank zal standaard in je nalatenschap vallen en zo verdeeld worden. Dus als je belegt via een verzekering, kies je zelf naar wie het geld gaat. Het is belangrijk om steeds voldoende aandacht aan de begunstigde te schenken en indien nodig deze aan te passen.

Beleggen met een tak 21-verzekering

Deze verzekering wordt gekenmerkt door het vaste rendement in combinatie met een eventuele winstdeelname. Er bestaan ook tak 21-verzekeringen waarbij je 0% rendement krijgt. Men hoopt in ruil voor het afzien van het vaste rendement een hogere winstdeelname te ontvangen. Deze winstdeelname hangt echter af van de resultaten van de verzekeringsmaatschappij. Het is dus  niet zeker dat je ieder jaar een winstdeelname krijgt.

Wanneer je kiest voor een tak 21-verzekering is het belangrijk dat je goed oplet voor de kosten. Als er te veel kosten worden aangerekend kan het zijn dat het moeilijk wordt om een positief rendement te halen of dat dit lang gaat duren.

Op de premie die je stort betaal je 2% taks.

Let op: als je contract geen 8 jaar loopt of er geen overlijdensdekking van 130% van de premie is, is er roerende voorheffing verschuldigd.

Beleggen met een tak 23-verzekering

Bij een tak 23-verzekering wordt jouw geld belegd in fondsen. Deze verzekering houdt dus meer risico in dan een tak 21-verzekering. Daarentegen kan een tak 23-verzekering zorgen voor een hoger rendement. Een goede spreiding van je belegging is dus zeer belangrijk. Combineer dit met verschillende bijstortingen doorheen de tijd om je risico te spreiden.

Op een premie die je stort betaal je net zoals bij een tak 21 verzekering een premietaks van 2%.

Op een tak 23-verzekering is geen roerende voorheffing, beurstaks of Reynderstaks verschuldigd. De winst die je maakt met je beleggingen is dus onbelast. Daarom is de tak 23-verzekering een ideaal alternatief voor beleggen bij de bank.

Wij werken met een open architectuur. Dat wilt zeggen dat wij niet gebonden zijn aan één partij. Op deze manier kunnen we steeds op zoek gaan naar de beste vermogensbeheerder per strategie. Deze manier van werken staat lijnrecht tegenover de werking van de meeste banken, zij zullen enkel eigen beleggingsfondsen voorstellen. Beleggen in een product met een open architectuur biedt dus veel meer mogelijkheden.

Wil je een behoorlijk bedrag beleggen? Dan kan je ook kiezen voor een zogenaamd fonds dédié. Dit is een beleggingsfonds dat specifiek voor één iemand of één familie wordt opgericht waarbij vrij de vermogensbeheerder en beleggingsstrategie gekozen kan worden.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan.

Maak een afspraak