Menu Close

Porsche verzekeren, dit bepaalt de premie

Eindelijk is het zover, je hebt jouw droomwagen kunnen bemachtigen. Een Porsche is puur rijplezier en daar wil je natuurlijk maximaal van kunnen genieten. Door jouw Porsche goed te verzekeren kan jij met een gerust hart de weg op.

De volgende zaken hebben een invloed op het verzekeren van een Porsche:

Type

Vandaag heeft Porsche een zeer uitgebreid gamma dat gaat van oldtimers, tot SUV’s tot sportwagens. Bij deze verschillende types auto horen natuurlijk specifieke risico’s.

Gebruik

Naast het type heeft het gebruik van jouw Porsche ook een invloed op de verzekering. Gaat het over een Porsche Cayenne waarmee je iedere dag gaat werken of ben je de gelukkige eigenaar van een 911 GT3 RS die alleen maar in het weekend af en toe wordt gebruikt? Porsche en motorsport gaan hand in hand. Ga je met jouw auto af en toe op het circuit? Ook dat speelt een rol bij het verzekeren van een Porsche.

Mocht het gebruik van de auto wijzigen, geef dit dan altijd door. Ga je toch een keer op het circuit, meld dit. Zo voorkom je onaangename verrassingen als er iets misloopt.

Aantal auto’s

Ben je een verzamelaar van auto’s? Dan kan dit een invloed hebben op jouw verzekering. Je kunt maar in één auto tegelijk rijden. Dat wilt zeggen dat er dus een aantal voertuigen minder risico lopen. Let wel op, er zijn verzekeringsmaatschappijen die clausules opnemen binnen de polis waarbij er eigen risico’s gelden als er iemand anders in je auto rijdt. Laat je je vrienden dus meegenieten van jouw verzameling? Dan is het belangrijk om op veilig te spelen en dit te melden aan je verzekeraar.

Verder blijven natuurlijk de standaardcriteria van een autoverzekering ook gelden. Jouw leeftijd, schadeverleden, woonplaats, waarde van de auto… zullen ook een invloed op hebben op de premie.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan.

Maak een afspraak