Menu Close

Bedrijfsschadeverzekering

Vrijwel iedere onderneming heeft een brandverzekering. De bedrijfsschadeverzekering daarentegen is veel minder gekend. Toch is het net door het ontbreken van een bedrijfsschadeverzekering dat ondernemingen na een schadegeval failliet gaan. Een bedrijfsschadeverzekering is de levensverzekering van jouw onderneming.

Waarom een bedrijfsschadeverzekering afsluiten?

Ieder bedrijf heeft een aantal vaste lasten. Denk hierbij aan huurgelden, kredietaflossing, verzekeringen, communicatiekosten, belasting… Wanneer er zich een schadegeval voordoet kan het zijn dat een bedrijf een aantal maanden stil ligt. Er komt dan geen geld binnen terwijl de vaste lasten gewoon verderlopen. Met een bedrijfsschadeverzekering dek je dit risico af.

Voorbeeld: Bij een industriële bakkerij brandt een oven uit. Deze brandt veroorzaakt bijkomende schade waardoor de volledige productie stilligt. Het herstel van het productproces duurt 4 maanden. Tijdens deze 4 maanden is er geen productie terwijl de vaste lasten doorlopen.

Wat is verzekerd?

Een bedrijfsschadeverzekering verzekert de variabele en semi-variabele kosten van een onderneming gedurende een bepaalde periode na een gedekt schadegeval.

De periode van tussenkomst kan je zelf bepalen bij de onderschrijving van de verzekering. Neem een voldoende ruime periode. Als de verzekerde periode te kort is, draait het schadegeval mogelijk toch nog uit op een faillissement.

Het is belangrijk om steeds goed de voorwaarden door te nemen om na te gaan welke schadegevallen gedekt zijn. Standaard omvatten de meeste bedrijfsschadeverzekeringen een dekking voor brand, ontploffing, bliksem en aanraking met luchtvaartuigen. Afhankelijk van jouw activiteit kan het nuttig zijn om een aantal uitbreidingen op te nemen binnen de polis zoals natuurrampen, storm en hagel, waterschade… Een goede bedrijfsschadeverzekering is maatwerk.

Wanneer een bedrijfsschadeverzekering afsluiten?

Niet ieder bedrijf heeft belang bij een bedrijfsschadeverzekering. Je kunt best een risicoanalyse maken van je bedrijf. Hierin ga je na of er bepaalde oorzaken zijn die er voor kunnen zorgen dat jouw bedrijf zijn activiteit niet meer kan uitoefenen. Als je eenmaal een aantal oorzaken hebt gevonden, kan je gaan uitwerken hoe lang het duurt om jouw bedrijf terug operationeel te krijgen per gevonden oorzaak.

Voor een consultant is een bedrijfsschadeverzekering minder belangrijk. Doorgaans kan deze van thuis werken en is een laptop vaak al voldoende om zijn activiteiten verder te zetten. Een restaurant heeft al meer belang om dit risico af te dekken. Een keukenbrand kan er voor zorgen dat het restaurant moet worden gesloten tot de keuken weer operationeel is.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Contacteer ons vrijblijvend. Dan brengen we samen jouw risico’s in kaart.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan.

Maak een afspraak