Menu Close

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Mensen adviseren of intellectuele diensten aanbieden brengt risico’s met zich mee. Je kunt zo voorzichtig mogelijk zijn maar een verkeerd advies of een rekeningfout is zo gebeurd. Het gevolg hiervan kan zijn dat jouw klant schade lijdt en je hiervoor aansprakelijk stelt. Dit risico dek je af met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Wat is verzekerd?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade aan derden die het gevolg is van een beroepsfout. Zo’n beroepsfout kan je zien als een vergissing of een nalatigheid. Enkele voorbeelden ter verduidelijking:

  • Een consultant verleent een fout advies aan zijn klant met een faillissement als gevolg.
  • Een arts maakt een fout tijdens een behandeling met verlamming van de patiënt als gevolg.
  • Een architect maakt een rekenfout waardoor het gebouw niet voldoende stevig is en instort.

Wie moet zich verzekeren?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is belangrijk voor intellectuele beroepen. Denk hierbij aan een notaris, arts, advocaat, consultant, architect, apotheker… Voor bepaalde beroepen is er zelfs een wettelijke verplichting voor het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Zelfs al is er geen wettelijke verplichting, toch dek je dit risico best af. De claims op een beroepsaansprakelijkheidsverzekering gaan vaak over aanzienlijke bedragen.

Wat kost een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

De premie hangt af van verschillende factoren. Zo zal een verzekeraar rekening houden met het type activiteit dat je uitoefent. Is dit een activiteit met een hoog risico of laag risico? Verder gaat een verzekeraar rekening houden met het aantal personen die verzekerd moeten worden. Is de verzekering voor jezelf? Of heb je 10 werknemers in dienst die ook verzekerd moeten zijn? Uiteindelijk speelt ook het verzekerde bedrag een rol. Is een dekking van € 250.000 voldoende? Of is een dekking van € 1.500.000 aangewezen?

Een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering is maatwerk. Benieuwd wat wij voor jouw verzekeringspakket kunnen betekenen? Contacteer ons vrijblijvend. Dan brengen we samen jouw risico’s in kaart.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan.

Maak een afspraak