Menu Close

Een autoverzekering die bij je past

Of het nu gaat om een oldtimer, je droomauto of je allereerste auto, wij zorgen voor een verzekering die op jouw noden wordt afgestemd zodat jij veilig de weg op kan. Wist je dat de autoverzekering één van de weinige wettelijke verplichte verzekeringen is?

Binnen een autoverzekering zijn er verschillende  mogelijkheden waar je tussen kunt kiezen. Om je op weg te helpen lichten we hier kort de meest voorkomende dekkingen toe.

Burgerlijke aansprakelijkheid (BA)

Dit het wettelijke verplichte stuk van de autoverzekering. Zonder deze verzekering mag je niet de weg op. De BA-verzekering vergoedt de schade die jij bij iemand anders toebrengt. Dit kan zowel materiële als lichamelijke schade zijn.

Omniumverzekering

De BA-verzekering dekt de schade die jij bij iemand anders veroorzaakt, maar wat met de schade aan jouw auto? Een omniumverzekering is de oplossing hiervoor. Deze verzekering zorgt voor een vergoeding van je eigen schade.

Er zijn 2 verschillende soorten:

Kleine omniumverzekering

Doorgaans biedt een kleine omniumverzekering dekking voor schade door brand, natuurgeweld, diefstal, aanrijding met dieren en glasbraak.

Grote omniumverzekering

Met de grote omniumverzekering heb je naast de dekkingen uit de kleine omniumverzekering ook een dekking voor schade die je zelf aan het voertuig toebrengt. Dit kan bijvoorbeeld de schade na een ongeluk in fout zijn. Verder is er ook een dekking voor vandalisme.

Rechtsbijstand

De rechtsbijstandverzekering gaat de schade verhalen die iemand anders aan je voertuig of aan jouw veroorzaakt. Daarnaast kan je vaak rekenen op juridische bijstand bij conflicten met de garage of wanneer je moet voorkomen bij de politierechtbank. Volgens ons is dit één van de belangrijkste dekkingen voor de autoverzekering.

Bestuurdersverzekering

De lichamelijke schade die jouw passagiers oplopen tijdens een ongeluk wordt vergoed door de BA-verzekering van de auto. Als bestuurder van het voertuig heb je hier geen recht op. Wanneer je een bestuurdersverzekering neemt, wordt ook jouw lichamelijke schade als bestuurder vergoed.

Bijstandsverzekering

De bijstandsverzekering zorgt voor hulp wanneer jij onderweg bent en pech krijgt. Zo zal men proberen om jouw auto ter plaatse te herstellen of naar een garage te slepen. Vaak wordt er voor de tussentijd ook een vervangwagen voorzien.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan.

Maak een afspraak