Menu Close

Je gezin beschermen

Een ongeluk zit in een klein hoekje maar kan nare gevolgen met zich meebrengen. Soms ben jij het die de schade bij iemand veroorzaakt maar je kunt ook diegene zijn die schade heeft. Daarom is belangrijk om de juiste verzekeringen voor je gezin af te sluiten. Hieronder zetten we de belangrijkste alvast even op een rijtje.

Aansprakelijkheidsverzekering

In de volksmond wordt deze verzekering ook wel de “familiale verzekering” genoemd. Deze verzekering vergoedt de schade die iemand van jouw gezin bij iemand anders veroorzaakt. Ook huisdieren vallen onder deze verzekering.

Rechtsbijstandverzekering

Hierboven hebben we besproken dat de aansprakelijkheidsverzekering de schade die jij bij iemand veroorzaakt gaat vergoeden. Natuurlijk kunnen de rollen ook omgedraaid zijn en veroorzaakt iemand anders schade bij jou. In dit geval wil je dat de aansprakelijke partij jouw schade vergoed. De rechtsbijstandverzekering helpt je hierbij en zorgt voor juridische ondersteuning.

Binnen een rechtsbijstandverzekering heb je veel verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld geschillen met je werkgever, buren of overheid verzekeren, problemen bij contracten… Het is dus belangrijk om op voorhand goed na te denken voor welke zaken jij verzekerd wilt zijn.

Wist je dat sinds 2019 bepaalde rechtsbijstandverzekeringen fiscaal aftrekbaar zijn?

Ongevallenverzekering

De meeste ongevallen gebeuren thuis. Dit kan tijdens klusjes op zaterdag gebeuren maar net zo goed de kinderen die in de tuin aan het spelen zijn. Een ongeval kan ernstige lichamelijke gevolgen met zich meebrengen. Op hun beurt zorgen die gevolgen ook voor heleboel extra  kosten. De medische kosten die voortvloeien uit een ongeval kan je met een ongevallenverzekering afdekken. Verder zit er in de meeste ongevallenverzekering een dekking voor invaliditeit als gevolg van het ongeval.

Uitvaartverzekering

De gemiddelde uitvaart kost al snel meer dan € 5.000. Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat wanneer jij overlijdt, er een bedrag wordt uitgekeerd. Hier kunnen jou nabestaanden dan de begrafenis mee organiseren. Daarnaast kan je rekenen op bijstand in het regelen van de administratie die een overlijden met zich meebrengt.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag nu vrijblijvend een gesprek aan.

Maak een afspraak