Menu Close

De groene kaart wordt wit

Vanaf 1 juli verdwijnt de groene kaart. Deze mag dan alleen nog maar afgedrukt worden op een witte achtergrond met zwarte tekst. We zullen daarom van een verzekeringsbewijs moeten spreken en niet meer van een groene kaart.

Een elektronische groene kaart

Een verzekeringsmaatschappij is niet meer verplicht om de groene kaart op papier aan te leveren. Het is dus voldoende om een digitale versie van de groene kaart op zak te hebben. Volgens ons is een papieren versie van het verzekeringsbewijs in de auto nog steeds de beste oplossing. Wanneer iemand jouw auto leent zal deze tijdens een controle moeten aantonen dat het voertuig verzekerd is. In de praktijk moet je dan iedere keer jouw elektronische verzekeringsbewijs doorsturen naar de persoon die in jouw auto gaat rijden. Dit zal snel vergeten worden…

Wat met een groene kaart na 1 juli?

Er wordt een overgangsregeling voorzien. De verzekeringsbewijzen op groen papier blijven geldig tot 31 december 2021. Je zal dus bij de verlenging van je autoverzekering na 1 juli van dit jaar een verzekeringsbewijs op wit papier ontvangen. Tot deze tijd ben je in orde met de groene kaart die vandaag al in je auto ligt.

Op zoek naar een goede verzekering voor jouw auto? Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak. De koffie staat klaar!