Menu Close

Nieuw jaar, nieuwe maximumbedragen voor pensioensparen

Ook voor 2020 zijn de maximumbedragen die je mag storten in een pensioenspaarverzekering verhoogd. Zo mag je nu € 990 of € 1.270 sparen per jaar met een fiscaal voordeel.

Je moet nog steeds goed opletten bij het kiezen van jouw plafond. Op het maximum van € 990 krijg je een belastingvoordeel van 30%. Kies je voor € 1.270 dan is het belastingvoordeel beperkt tot 25%. Kies je voor het hogere maximumbedrag, zorg er dan zeker voor dat je dit bedrag ook effectief stort in je pensioenspaarverzekering. Als je een bedrag tussen de € 990 en € 1.270 stort, heb je wellicht minder belastingvoordeel dan wanneer je voor de formule van € 990 met een belastingvoordeel van 30% had gekozen!

Sparen of beleggen

Dit is natuurlijk niet veranderd. Je kan bij een pensioenspaarverzekering nog altijd kiezen tussen sparen met een vast rendement of beleggen. Wat de beste optie is? Dat hangt natuurlijk helemaal van jou af. Ben je iemand die graag risico’s neemt? Of krijg je het nu al warm bij de gedachte dat de waarde van je belegging fors kan schommelen? Om dit te voorkomen brengen wij je risicoprofiel in kaart. Zo wordt jouw pensioenspaarverzekering maatwerk.