Menu Close

Nieuwe fiscale behandeling voor het Luxemburgs kapitalisatiecontract

Waar voorheen de fiscale behandeling van een Luxemburgs kapitalisatiecontract geregeld werd door rulings, is dit nu vastgelegd in wetgeving. Dat betekent extra zekerheid.  

Wat is een Luxemburgs kapitalisatiecontract?

Een Luxemburgs kapitalisatiecontract, ook gekend als Tak 6 of Branche 6, is een beleggingsinstrument voor vennootschappen. In tegenstelling tot een DBI-fonds is er bij deze belegging een veel grotere vrijheid. Waar je bij een DBI-fonds steeds volledig in aandelen bent belegd, kan je bij een Luxemburgs kapitalisatiecontract kiezen voor een oplossing die past bij jouw profiel. Dit kan gaan van een combinatie van beleggingsfondsen aangevuld met trackers tot discretionair beheer van jouw beleggingsportefeuille. 

Fiscale behandeling vanaf 2024

De nieuwe wetgeving legt vast dat meerwaarden of minwaarden jaarlijks opgenomen moeten worden in het resultaat van de vennootschap, ook al zijn deze niet gerealiseerd. Op de meerwaarden betaal je vennootschapsbelasting, minwaarden zijn aftrekbaar.

Bij een belegging in tak 6 is er geen premietaks verschuldigd. Verder kan ook het eventuele verlaagd tarief vennootschapsbelasting behouden blijven. Combineer dit met de verschillende beleggingsopties en je hebt een zeer flexibele oplossing.

Wil je de reserves van jouw vennootschap aan het werk zetten? Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak, de koffie staat klaar.