Menu Close

Periodieke keuring voor oldtimers

In het bezit van een oldtimer? Dan heb je waarschijnlijk jouw keuringsoproep al ontvangen. Vanaf nu zijn oldtimers ook onderworpen aan een periodieke keuring. Hoe vaak je naar de keuring moet met jouw bolide? Dat hangt af van de leeftijd van de auto:

  • 25 jaar tot 30 jaar: jaarlijkse keuring
  • 30 jaar tot 50 jaar: tweejaarlijkse keuring
  • Ouder dan 50 jaar: vijfjaarlijkse keuring

Overgangsregeling

Voor oldtimers die zijn ingeschreven voor 20 mei 2018 is er een overgangsregeling van toepassing. De auto’s met een eerste inschrijving tussen 1990 en 1993 moeten in 2019 naar de keuring. Auto’s die ouder zijn dan 30 jaar hoeven in 2020 pas naar de keuring. Op deze manier probeert men een stormloop bij de keuringscentra te vermijden.

Meer informatie over de periodieke keuring van oldimers kan je hier terugvinden.

Beperkt gebruik

Natuurlijk blijft het gebruik van oldtimers beperkt. Hier verandert niets aan. Zo mogen oldtimers niet worden gebruikt voor commercieel gebruik, professioneel gebruik, woon-werkverkeer, als werktuig of voor bezoldigd vervoer. Een toeristische rally met je Ferrari Testarossa of Porsche 356 is dus geen enkel probleem!

Oldtimerverzekering

Bij een oldtimer hoort natuurlijk ook een goede verzekering. Vaak betekent een mooie oldtimer een behoorlijke investering. Een omniumverzekering is daarom geen overbodige luxe. Ben je een fervent verzamelaar van oldtimers? Voor collecties zijn er speciale oplossingen. Wij helpen je hier graag mee verder.

Wil je graag eens komen praten over jouw oldtimer? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een afspraak. De koffie staat klaar!