Menu Close

Rechtsbijstand, vaak onbekend en onbemind

Bijna iedereen sluit een brandverzekering af voor zijn woning. Maar wist je dat de kans groter is dat je in een juridisch conflict terechtkomt dan dat jouw woning afbrandt?

Een rechtsbijstandverzekering zorgt ervoor dat de schade die iemand anders aan je toebrengt verhaald wordt. In de meeste gevallen is het niet eens nodig om naar de rechtbank te gaan. Een rechtsbijstandsverzekering probeert het eerst altijd minnelijk te regelen. En dat is maar goed ook, want dit gaat veel sneller dan een juridische procedure!

Een goede rechtsbijstandverzekering kan je op maat samenstellen. Dit begint met een basisverzekering die je zelf kan aanvullen met zaken die jij belangrijk vindt. Denk hierbij aan conflicten met jouw werkgever, de buren, een verzekeraar… Vanaf september kan je zelfs bepaalde polissen rechtsbijstand zelfs aftrekken van de belasting. Dit geldt niet voor alle verzekeringen rechtsbijstand, je goed informeren is dus de boodschap!

Meer weten over rechtsbijstand? Maak dan nu een afspraak. We brengen samen jouw situatie in kaart en zoeken de meest geschikte oplossing. De koffie staat klaar!

PS wil je je alvast voorbereiden? Op www.abcverzekeringen.be kan je een heleboel nuttige informatie terugvinden.