Menu Close

Terug naar school in tijden van Corona

Ondertussen zullen alle kinderen aan het aftellen zijn naar 1 september. De laatste week van de schoolvakantie ging vandaag in. Maar dit jaar is 1 september door het Coronavirus extra speciaal. Hoe gaat de start van het schooljaar nu precies in zijn werk?

Kleurcodes

Er gaat gewerkt worden met kleurcodes in scholen. Op 1 september start iedere school in code “geel”. Dat wilt zeggen dat alle kinderen 5 dagen per week naar school gaan. Leerlingen vanaf 12 jaar zullen verplicht een mondmasker moeten dragen. Na de eerste week kunnen bepaalde gemeenten waar er veel besmettingen zijn overschakelen naar code “oranje”. De leerlingen van het secundair onderwijs moeten dan om de week naar school. Er geldt echter een uitzondering voor de eerste graad. In code “oranje” gaan zij gewoon elke dag naar school. Als het echt misloopt is er ook nog code “rood”. Dan zullen de veiligheidsmaatregelen op school nog verscherpt worden.

Het CLB wordt ingezet voor de contactopsporing. Zij moeten dus nagaan met wie een besmet kind in aanraking is geweest op school.

Op HLN.be wordt alles samengevat in een filmpje. Dat kan je hier vinden.

Verzekeringen

Het Coronavirus heeft geen impact op de verzekeringen die nodig zijn om jouw kind goed verzekerd naar school te sturen. We zetten deze verzekeringen nog even op een rijtje:

BA Familiale

Iedere school sluit een aansprakelijkheidsverzekering af. Toch dekt deze verzekering niet alles en kun je jouw familiale verzekering nodig hebben. Veroorzaakt jouw kind opzettelijk schade en kan men een gebrek in de opvoeding aantonen? Dan zal men de schade op jou proberen te verhalen.

Rechtsbijstandverzekering

Om je gezin optimaal te beschermen sluit je best een rechtsbijstandverzekering af. Wanneer jouw kind slachtoffer wordt van een schadegeval op school, zal de rechtsbijstandsverzekeraar je juridisch bijstaan en de procedure op zich nemen. Wil je het allerbeste voor jouw gezin? Dan sluit je best deze rechtsbijstandverzekering af bij een onafhankelijke, in rechtsbijstand gespecialiseerde, verzekeringsmaatschappij. 

Ongevallenverzekering

De meeste scholen sluiten naast een aansprakelijkheidsverzekering ook een ongevallenverzekering af. Aangezien de school de verzekering afsluit, bepaalt de school ook het verzekerde bedrag. De ongevallenverzekering van de school is dus geen garantie voor een volledige schadevergoeding. Sluit je zelf een ongevallenverzekering af? Dan is jouw kind zowel verzekerd tijdens als buiten school.

Is het niet duidelijk hoe jouw kind is verzekerd? Maak vrijblijvend een afspraak zodat we samen de situatie van jouw gezin in kaart kunnen brengen.