Menu Close

Zo gaat je kind goed verzekerd op kot

Het is bijna weer zo ver, de eerste schooldag staat voor de deur. Dit betekent ook dat er weer een nieuwe lading studenten klaarstaan die voor het eerst op kot gaan. Met welke verzekeringen moet je rekening houden als jouw zoon of dochter op kot gaat?

Brandverzekering

De verhuurder van het kot zal verlangen dat je de huurdersaansprakelijkheid verzekert. Moet je hier een nieuwe verzekering voor afsluiten? Meestal niet. Als je een goede woonverzekering hebt, dekt deze gratis het studentenverblijf. Dat geldt ook voor de inboedel die jouw kind meeneemt.

Let op, laat zoon of dochter spullen rondslingeren in een gemeenschappelijke ruimte en deze worden gestolen? Dan zal een diefstalverzekering dit niet vergoeden. Wordt er ingebroken in het kot van je kind, dan is dit uiteraard wel verzekerd.

Familiale verzekering

Deze verzekering vergoedt de schade die jij aan iemand anders toebrengt. Deze geldt voor de personen die op jouw adres gedomicilieerd zijn. Gaat je kind op kot, dan blijft zijn domicilie vaak op het thuisadres staan. Een aparte aansprakelijkheidsverzekering voor je kind is dan niet nodig.

Let op, om een vergoeding te krijgen van de familiale verzekering moet de schade ontstaan door een fout. Maak je geen fout? Dan ben je ook niet aansprakelijk voor de schade.

Ongevallenverzekering

We zijn allemaal jong geweest en weten dat het er wild aan kan toegaan tijdens het studentenleven. Een ongevallenverzekering is daarom geen overbodige luxe. Deze verzekering zorgt voor een vergoeding van de medische kosten bij een ongeval.

Let op, de meeste verzekeringen bevatten uitsluitingen. Dat zijn situaties waarin de verzekering niets betaalt. Zo kan het zijn dat een verzekering niets betaalt wanneer de schade ontstaat tijdens een weddenschap of een uitdaging. Dit is iets wat toch regelmatig in het studentenleven voorkomt.

Moet je zelf je huidige polissen uitpluizen om na te gaan of je kind verzekerd is? Nee, dat is onze taak. Maak gerust een afspraak om jouw situatie te bespreken, de koffie staat klaar!